Oι ελληνικές τράπεζες έχουν ζητήσει να παραταθεί η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους για το 2011 πέραν της 31ης Μαρτίου, ώστε να μπορέσουν να υπολογίσουν καλύτερα τις ζημίες από τη συμμετοχή τους στο PSI, ανέφεραν αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είπαν ότι έχει ζητηθεί επιπλέον περιθώριο 30 ημερών, για να αποτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση.

«Έχει υποβληθεί προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για παράταση της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κατά ένα μήνα» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Επιτροπής.

Η ρυθμιστική αρχή δεν διαφωνεί με το αίτημα, είπε ο αξιωματούχος: «Όταν ερωτηθούμε από την κυβέρνηση θα εκφράσουμε την άποψή μας».

Το θέμα θα εξεταστεί από τον νέο υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη σε συνάντησή του αργότερα την Παρασκευή με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.

Οι ελληνικές τράπεζες αντάλλαξαν στις 12 Μαρτίου στο πλαίσιο του PSI ελληνικά κρατικά ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 45 δισ. ευρώ. Από την ανταλλαγή αυτή υπέστησαν ζημίες καθαρής παρούσας αξίας ύψους 74%, οι οποίες πρέπει να εγγραφούν στους ισολογισμούς τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook