Το δεύτερο βήμα για την προώθηση των προϊόντων που παράγονται στην επικράτεια του Δήμου Γόρτυνας, αλλά και την εξεύρεση λύσεων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, στην συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Γόρτυνας, των προέδρων των Αγροτικών Συλλόγων, παραγωγών και φορέων του αγροτικού κόσμου της περιοχής .

Ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης επισήμανε στους παραβρισκόμενους πως αποτελεί μονόδρομο η δραστηριοποίηση και συστράτευση όλων των φορέων και δυνάμεων του Δήμου προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί. Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης ο Δήμαρχος πρότεινε κάποιους τρόπους που είχε επεξεργαστεί με τους συνεργάτες του για την καλύτερη προβολή των αγροτικών προϊόντων. Η εν λόγω προβολή σύμφωνα με τον κ. Σχοιναράκη, μπορεί να γίνει είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Άμεσα με τη δημιουργία φυλλαδίου, το οποίο θα αναφέρεται στα προϊόντα που παράγει η περιοχή, στις ομάδες παραγώγων που έχουν συσταθεί και στις επιχειρήσεις τυποποίησης και προώθησης αγροτικών προϊόντων που εδρεύουν στο Δήμο. Και έμμεσα με την κατασκευή περιπτέρων ενημέρωσης, κυρίως σε τουριστικά σημεία, αλλά και με την αξιοποίηση των κλειστών σχολείων του Δήμου Γόρτυνας για την έκθεση αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για την διοργάνωση έκθεσης αγροτικών προϊόντων και τουριστικών υποδομών με την συμμετοχή του Δήμου Γόρτυνας και τοπικών επιχειρήσεων σε περιοχή έκτος Κρήτης. Μάλιστα οι άνθρωποι του Δήμου έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρίες διοργάνωσης εκθέσεων για να πληροφορηθούν το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος. Επίσης στα σχέδια του επιτελείου του κ. Σχοιναράκη είναι η διοργάνωση ημερίδων για νέους καλλιεργητές, με ομιλητές καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες και την στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων και κυρίως του ελαιόλαδου, προτείνοντας λύσεις για να είναι συμφέρουσα η τυποποίηση και μεταφορά του, ενώ διεξοδικά συζητήθηκε και το θέμα της προώθησης κρέατος από τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα των λιπασμάτων, ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους καλλιεργητές λόγω του υψηλού κόστους. Μια λύση που ακούστηκε ήταν αυτή της μαζικής αγοράς λιπασμάτων από τους παραγωγούς, που θα είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά καλύτερων τιμών από τους εμπόρους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook