Την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 το πρωί, θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία από το Δήμο Χανίων, οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες που βρίσκονται σε πέντε κόμβους της παλιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισάμου, στα όρια της δημοτικής ενότητας της Νέας Κυδωνίας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές της Παρηγοριάς, του Δαράτσου, του Καλαμάκιου, του Σταλού και της Αγίας Μαρίνας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 250.000 €

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες θα βρίσκεται στον κόμβο του Δαράτσου στις 11.00 τις ίδιας ημέρας*.

Σημειώνεται ότι το έργο της τοποθέτησης των φωτεινών σηματοδοτών, συνολικού κόστους 252.000 ευρώ, είχε δημοπρατηθεί από τον πρ. Δήμο Νέας Κυδωνίας το Μάιο του 2010 ωστόσο η υλοποίηση του είχε «παγώσει» μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης (τον Αύγουστο του 2010) λόγω αδυναμίας πληρωμής του εργολάβου.

Η νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων, τηρώντας τη δέσμευση της για συνέχιση όλων των έργων που είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, χρηματοδότησε από ίδιους πόρους τη συνέχιση και ολοκλήρωση του εν λόγω έργου και έτσι ένα πολύ σημαντικό έργο, όπως το προαναφερόμενο, αποδίδεται από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στους πολίτες των Χανίων, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook