Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Αλβανού υφυπουργού \’Αμυνας Εκρέμ Σπάχια, ο οποίος τάχθηκε κατά της παρέλασης ομοφυλοφίλων στις 17 Μαΐου στα Τίρανα. Ο Σπάχια δήλωσε σε αλβανική εφημερίδα ότι «ανήκει σε συντηρητικό κόμμα που σέβεται και εκτιμάει τις παραδόσεις ως ανώτερες αξίες του έθνους» και πρόσθεσε «το μόνο που μπορώ να πω είναι να πάρω ένα ξύλο και να τους βαράω».

Η κοινότητα ομοφυλοφίλων της Αλβανίας ανέφερε ότι η δήλωση αυτή αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το σύνταγμα της χώρας που απαγορεύει τον κοινωνικό ρατσισμό και ζητάει από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να απομακρύνει τον Σπάχια από το αξίωμα του. Παρέλαση ομοφυλόφιλων, η γνωστή gay parade, θα οργανωθεί για πρώτη φορά στην Αλβανία, στις 17 Μαΐου ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της αποκαλούμενης «Ροζ Πρεσβείας» στα Τίρανα.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης ομοφυλόφιλων τις Αλβανίας συναντήθηκαν με τον Συνήγορο του Πολίτη και δήλωσαν ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά μερίδας της κοινωνίας απέναντι τους και ότι οι κρατικοί φορείς πρέπει να συμβάλλουν στις προσπάθειες των ομοφυλόφιλων να γίνουν δεκτοί και να ενταχθούν στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook