Ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Μαρτίου,  από το Brooklyn της Νέας Υόρκης, την έδρα της μεταφορικής εταιρίας  «ΑΡΓΩ» για το λιμάνι του Πειραιά και τελικό προορισμό και αποδέκτη την ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, γνωστή για το τεράστιο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει με κέντρο της προσπάθειας τον κληρικό πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. 

Το πρώτο μεγάλο καραβάνι Αγάπης και Αλληλεγγύης προς τα παιδιά και τους άστεγους της Ελλάδος συγκέντρωσε, σχεδόν αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες η μεγάλη εκστρατεία που έχει αναλάβει από τα τέλη Οκτωβρίου 2011 το Greek American News Agency το οποίο συντονίζει και διευθύνει την όλη προσπάθεια συγκέντρωσης  ανθρωπιστικής και επισιτιστικής βοήθειας.

Η πρωτοβουλία η οποία  έχει σχεδιασθεί εδώ και μήνες  και περιλαμβάνει αρκετές φάσεις προκειμένου να αντέξει στο χρόνο και να έχει διάρκεια αφού οι οικονομικές δυσκολίες στην Ελλάδα  που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια αναμένεται όχι απλώς να  ενταθούν αλλά να επιδεινωθούν, έχει γίνει γνωστή μέσω διαδικτύου με τον σημειολογικό και συμβολικό τίτλο «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ – ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ για τα παιδιά της Ελλάδος».

Το καραβάνι, γεμάτο αποθέματα  αγάπης και προσφορών των Ελλήνων Ομογενών που έσπευσαν να συνδράμουν την προσπάθεια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του GreekAmericanNewsAgency και του ραδιοφωνικού σταθμού της ΝΥ  Hellas FM κυρίως από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης , New Jersey ,  Connecticut και της Πενσυλβάνιας , φορτώθηκε από χτες Πέμπτη 22.03.201 στο κοντέϊνερ με  περισσότερα από 280 κιβώτια μεγάλων διαστάσεων που καλύπτουν μια επιφάνεια μεγαλύτερη  από 12.000 κυβικά πόδια και κάλυψαν τέσσερις παλέτες.

Το υλικό ανθρωπιστικής  βοήθειας με επίκεντρο και  τελικούς αποδέκτες κυρίως παιδιά και άστεγους περιλαμβάνει τρόφιμα για τα καθημερινά συσσίτια που προσφέρει η ΚΙΒΩΤΟΣ  ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ρούχα και κλινοσκεπάσματα  για τους αστέγους αλλά και φάρμακα που θα δοθούν σε αδύναμους οικονομικά που στερούνται οικονομικών πόρων για την ιατροφαρμακευτική τους  περίθαλψη.  

Η μεταφορά από την Νέα  Υόρκη μέχρι και την εκφόρτωση  στα κεντρικά κτήρια στον κεραμικό  του οργανισμού της ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ  ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι προσφορά και δωρεά του Ομογενούς από την Κύπρο κ. Γεωργίου και της εταιρίας «ΑΡΓΩ» http://www.youtube.com/watch?v=yMGRK2_7rp8

Για λόγους διαφάνειας ο Hellas FM και το GreekAmericanNewsAgency καθ’ όλη την διάρκεια της πρώτης φάσης της εκστρατείας συλλογής και συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας κράτησε αναλυτικό αρχείο με  τις προσφορές ανά είδος με όλα τα στοιχεία των δωρητών  οι οποίοι τις προσεχείς ημέρες θα παραλάβουν  ευχαριστήριο κοινή επιστολή από την Κιβωτό του Κόσμου το GreekAmericanNewsAgecny και τον Hellas FM.

 Το αρχείο με τα ονόματα  ήδη αποστέλλεται προς την Κιβωτό του Κόσμου η οποία με την σειρά  της θα αναρτήσει ανάλογα με την  επιθυμία του κάθε ενός Ομογενή  θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του  αν και εφόσον το επιθυμεί.  Στην προσπάθεια συμμετείχαν κυρίως απλοί άνθρωποι οι οποίοι θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους ενώ θα  πρέπει αν σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από Ομογενείς Έλληνες μέσης οικονομικής κατάστασης οι οποίοι προσέφεραν μάλλον από το  υστέρημα τους παρά από το περίσσευμα τους. Ωστόσο οι προσφορές που συγκεντρώθηκαν με ρούχα καθαρά  ή πολλές φορές καινούργια, τρόφιμα και τροφές μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, αλεύρι, κονσέρβες, και άλλα στεγανοποιημένα ήδη) ξεπερνούν κάθε ανάλογο ιστορικό  προηγούμενο συγκέντρωσης προσφορών  προς την Ελλάδα,  όπως τονίστηκε από τον ιδιοκτήτη της μεταφορικής ΑΡΓΩ κ. Γεωργίου .

Η πρώτη φάση της εκστρατείας  ολοκληρώθηκε μετά από 30 ημέρες σε συνεργασία με τον Hellas FM , ο οποίος αποδέχτηκε πρόταση του Greek American News Agency και συμμετέχει ενεργά και δραστήρια στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής και επισιτιστικής βοήθειας προς τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της Ελλάδος και ειδικά προς τα παιδιά. Παράλληλα προετοιμάζονται ανάλογες προσπάθειες και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς και ομογενειακούς φορείς.

 Η εκστρατεία  σε  πρώτη φάση ξεκίνησε με ενδελεχή  ενημέρωση  και πληροφόρηση   της κοινής  γνώμης από τα  τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και  τα τέλη Ιανουαρίου με συνεχή  ρεπορτάζ,  έρευνες,  αναλύσεις,  άρθρα και παροτρύνσεις να  ξεκινήσουν προγράμματα και πρωτοβουλίες  υποστήριξης της Ελλάδος και  κυρίως των αδύναμων οικονομικά  στρωμάτων.

Στην συνέχεια αρχές Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το GreekAmericanNewsAgency η συγκλονιστική συνέντευξη έκκληση προς τους ΕλληνοΑμερικανούς  του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, υπευθύνου και ψυχή του έργου και της προσφοράς που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στην ΜΚΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

http://www.dailymotion.com/GR-US-N-A-Channel#video=xo5n09. Στην συνέχεια  στην κυριολεξία ξεκίνησε ένας βομβαρδισμός από τα ειδικά ραδιοφωνικά και διαδικτυακά ενημερωτικά  spot στο πλαίσιο της εκστρατείας που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο και συνεχίζουν να  μεταδίδονται από το GreekAmericanNewsAgency και τον Hellas FM. http://www.dailymotion.com/video/xo725v_ekstrateia-agapis-gefyra-zwis-1_news

Η «εκστρατεία Αγάπης – Γέφυρα Ζωής για τα παιδιά της Ελλάδος» συνεχίζεται με την συμμετοχή και άλλων φορέων ανά πολιτεία σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Από το Greek American News Agency και τον Hellas FM το μοναδικό σχόλιο που προωθήθηκε στην δημοσιότητα είναι δυο λέξεις:  «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook