Ανάσα για την Ν. Αλικαρνασσό αποτελεί το ευρύ πρόγραμμα  διανοίξεων, αναπλάσεων ,η κατασκευή πάρκων και άλλων κοινόχρηστων χώρων που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου   που παραβρέθηκε σήμερα στην κατεδάφιση των πρώτων ακινήτων  για την διάνοιξη της οδού Σεφέρη   η οποία αποτελούσε και αδιέξοδο προς την οδό Κεράμου αλλά και στη κατεδάφιση μεγάλου τοιχίου στην οδό Δωδεκανήσου  ανακοίνωσε σημαντικές παρεμβάσεις  που θα αλλάξουν την εικόνα της ευρύτερης περιοχής .

Ο  κ. Κουράκης  θεωρεί σημαντική την εφαρμογή του σχεδίου πόλης για την διάνοιξη των οδικών αρτηριών που θα αποσυμφορήσουν τις γειτονιές και για το λόγο αυτό έδωσε εντολή ώστε να προχωρήσει η πράξη αναλογισμού  και να κατεδαφιστούν και άλλα ακίνητα  με στόχο η οδός Σεφέρη να ενωθεί  με την παραλιακή Λεωφόρο και τη Λεωφόρο Ικάρου που είχε διακοπεί.

Ο  Δήμαρχος  Ηρακλείου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση  εκτός από    τις διανοίξεις και στην περιβαλλοντική  ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών όπως  τα πρώην  σφαγεία στα οποία όπως ανακοίνωσε θα κατασκευαστεί πάρκο ,ενώ όπως είπε ο Δήμος θα εξαγοράσει και ακίνητο 4 στρεμμάτων  επί της Λεωφόρου Ικάρου προκειμένου να αποδοθεί στους δημότες ως χώρος αναψυχής και πρασίνου.

Εξειδικεύοντας τις δράσεις που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε συγκεκριμένα ότι ξεκινά η ανάπλαση της περιοχής Θαλασσινά ,εγκαθίσταται ο εργολάβος για την ανάπλαση της οδού Καπαζορνά   που περιλαμβάνει   και τις οδούς Μαυσώλου ,Βίδα και Αρτεμισίας και ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες για την πράξη αναλογισμού της λεωφόρου Ικάρου  προκειμένου να ενταχθεί το έργο ανάπλασης από την Αρτεμισίας μέχρι το αεροδρόμιο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και  η παραχώρηση στο Δήμο Ηρακλείου των στρατοπέδων Πετεινάκη, Γιακουμάκη και Θεοδοσάκη προκειμένου να αξιοποιηθούν από την δημοτική αρχή προς όφελος των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αντώνη Σεκέρη περιόδευσαν στην Αλικαρνασσό και συζήτησαν με τους δημότες τα προβλήματα που τους απασχολούν ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί και τις περιοχές Πρασσά , Καρτερό και Καλλιθέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook