Στις φυλακές παραμένει το διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με άλλα 52 άτομα, για συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απέρριψε με βούλευμά του, την προσφυγή που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ κατά του μέτρου της προσωρινής κράτησης που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία του, ενώ την ίδια τύχη είχαν ανάλογες προσφυγές 11 συγκατηγορουμένων του.

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα πέντε εκ των κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση που ζητούσαν να μειωθούν οι σε βάρος τους επιβληθείσες χρηματικές εγγυήσεις, με τις οποίες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο αναπροσάρμοσε -κατά περίπτωση- τις χρηματικές εγγυήσεις, επιβάλλοντας ως ανώτατο «πλαφόν» το ποσό των 50.000 ευρώ.

Παράλληλα αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους -με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις ύψους 20.000 ευρώ- τρεις εκ των κατηγορουμένων που φέρονται να είχαν «περιφερειακούς» ρόλους στη δράση των παραπάνω εγκληματικών οργανώσεων.

Αντίστοιχα αιτήματα έχουν κατατεθεί από άλλους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση στον Γ΄ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο οποίος το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφανθεί επ’ αυτών, εκδίδοντας τις σχετικές διατάξεις.