Περιφερειακό πόλεμο με τον θάνατο εκατοντάδων Αμερικανών προέβλεψε η απόρρητη προσομοίωση ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί πρόσφατα. Η άσκηση η οποία ονομάστηκε Ιnternal Look διήρκεσε δύο εβδομάδες.

Το σενάριο περιελάμβανε την εξαπόλυση επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν και τα ιρανικά πυραυλικά αντίποινα κατά αμερικανικών στόχων και πιο συγκεκριμένα αμερικανικού πολεμικού πλοίου στον Περσικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο 200 Αμερικανών.

Στην άσκηση Ιnternal Look οι ΗΠΑ αντεπιτίθενται προχωρώντας και οι ίδιες σε βομβαρδισμούς των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης η ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα καθυστερήσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά ένα χρόνο περίπου.

Στόχος της άσκησης Ιnternal Look ήταν να ελέγξει σε περίπτωση ισραηλινού πλήγματος κατά του Ιράν, τις αμερικανικές στρατιωτικές επικοινωνίες και τον συντονισμό ανάμεσα στα επιτελεία που εδρεύουν στη Φλόριντα και σε αυτά που εδρεύουν στον Περσικό.

Από την άσκηση αυτή προκύπτει ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τις μελλοντικές κινήσεις των Ισραηλινών αναφορικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Με λίγα λόγια με την άσκηση αυτή οι Αμερικανοί παραδέχονται ανοικτά πως δεν μπορούν πια να ελέγξουν τους Ισραηλινούς οι οποίοι διατηρούν την δυνατότητα τους να επιτεθούν στο Ιράν όποτε αυτοί το κρίνουν.

Όπως φαίνεται όσες προσπάθειες και να έχουν καταβάλει μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί για να καθυστερήσουν την ισραηλινή επίθεση έχουν αποτύχει και το μόνο που τους απομένει είναι να εμπεδωθεί στο αμερικανικό στράτευμα ο απρόβλεπτος και ανεξέλεγκτος χαρακτήρας ενός ισραηλινού πλήγματος και μιας ιρανικής αντεπίθεσης και φυσικά η κατάλληλη προετοιμασία του για αυτό το ενδεχόμενο.

(zougla.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook