Τελευταία ενημέρωση 14:10

Πρωτοφανή μέτρα λαμβάνει αύριο η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη υπό τον φόβο επεισοδίων από αγανακτισμένους πολίτες κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την αυριανή παρέλαση,στο Ηράκλειο η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. Όπως αποφασίστηκε δεν θα στηθεί αύριο εξέδρα επισήμων στην παρέλαση του Ηρακλείου ενώ δεν θα τοποθετηθούν κάγκελα και κιγκλιδώματα όπως σε άλλες πόλεις. Ωστόσο η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι έντονη. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης μετά το τέλος της συνάντησης \’\’δουλειά της Αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες. Αποφασίσαμε να μην τοποθετήσουμε κάγκελα και εξέδρα για επίσημους, η αυριανή μέρα είναι μέρα τιμής για τους αγωνιστές\’\’

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κρήτη χωρίς εξέδρες, καθώς θεωρείται πως αποτελούν \”στόχο\”.

Τη θέση τους θα πάρουν απλά βάθρα (μάλλον μόνο για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης) τα οποία θα τοποθετηθούν είτε στα ίδια σημεία όπου ήταν οι εξέδρες,είτε σε άλλα σημεία τα οποία θα μπορούν να αστυνομευθούν καλύτερα.

Επίσης σε κάθε περίπτωση ο χώρος των \”επισήμων\” θα έχει αποκλειστεί απο τους αστυνομικούς και δεν θα μπορούν να πλησιάζουν οι \”απλοί\” πολίτες.

Άγνωστος προς το παρόν παραμένει ο αστυνομικός σχεδιασμός στην περίπτωση που επιχειρήσουν να \”παρελάσουν\” – έστω και στο τέλος της κανονικής παρέλασης – ομάδες πολιτών.

Το πιθανότερο είναι να εμποδιστούν απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έως ότου ολοκληρωθεί η αποχώρηση των επισήμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook