Η ιταλική αστυνομία και οι εισαγγελείς της πόλης Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, προσπαθούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δολοφόνο που θανάτωσε την Ιάρα Γκαμπιράζιο, μια δεκατριάχρονη μαθήτρια που είχε εξαφανισθεί στις 26 Νοεμβρίου του 2010.

Το πτώμα της Κιάρα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο σε χωράφι έξω από το Μπέργκαμο. Το εντόπισε, τυχαία, ένας νεαρός που βρισκόταν στην περιοχή για να ασχοληθεί με το χόμπι του, την πτήση ενός μικρού μηχανοκίνητου πλαστικού αεροπλάνου που ελέγχεται με τηλεχειρισμό.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι, οπωσδήποτε, περίεργο το ότι το πτώμα της Ιάρα βρέθηκε τελικά από έναν νέο, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το γυμναστήριο στο οποίο την είχαν δει την τελευταία φορά οι φίλες της.

Παρά την κινητοποίηση πέντε χιλιάδων ανδρών της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και της πολιτικής προστασίας και τις έρευνες που επεκτάθηκαν σε τετρακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα, το μυστήριο παρέμεινε άλυτο επί τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Ιάρα πρέπει πιθανότατα να μπήκε στο αυτοκίνητο κάποιου ατόμου που γνώριζε σχετικά καλά, και το οποίο, στη συνέχεια, τη μετέφερε σε ερημική περιοχή και την δολοφόνησε με πολλαπλές μαχαιριές. Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία, από την οποία αναμένονται πιο αναλυτικές απαντήσεις.

Οι γονείς της νεαρής κοπέλας, το τελευταίο δίμηνο, είχαν αποφύγει να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, για να μην αποκαλύψουν, άθελά τους, στοιχεία που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολύτιμα από τους εισαγγελείς. Τώρα, όμως, «απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, διότι είναι βέβαιοι ότι ο δολοφόνος δεν είναι κάποιος μετανάστης, όπως είχε λεχθεί αρχικά, αλλά ένας Ιταλός, που ζει στην περιοχή του Μπέργκαμο και πρέπει να εντοπισθεί το γρηγορότερο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook