Τα έκτακτα αστυνομικά μέτρα που θα ισχύσουν την ημέρα της 25ης Μαρτίου για να αποφευχθούν ενδεχόμενα έκτροπα ή ακραίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα (όπως αυτές που παρατηρήθηκαν πέρυσι), κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες στο δημόσιο διάλογο.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας για κάθε νομό φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό με το μόνο βέβαιο να είναι ότι σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως φάνηκε και το πρωί στην Αθήνα, οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο θα είναι «αστυνομοκρατούμενες».

Ωστόσο μια επιστολή από την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, γραμμένη με αιχμηρό τρόπο, δίνει μια άλλη διάσταση στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα της αστυνομίας την ημέρα της εθνικής επετείου

«Τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα και κάγκελα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης η οποία παρατίθεται αυτούσια παρακάτω

Η επιστολή

«Οι υπεύθυνοι που οδήγησαν την χώρα σ΄αυτή την δεινή κατάσταση, αδυνατώντας να σταθούν δίπλα στους πολίτες και φοβούμενοι την λαϊκή οργή και αγανάκτηση, αποφάσισαν, για ακόμη μία φορά, να εφαρμόσουν την γνωστή συνταγή της λύσης του προβλήματος με αστυνομικά μέτρα.

Όλη η ευθύνη της πραγματοποίησης των παρελάσεων, την προσεχή Κυριακή, 25 Μαρτίου έχει ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία, αφού «φυσικά» το πρόβλημα είναι καθαρά αστυνομικό, ουδείς άλλος έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση και «φυσικά» και πάλι σε όποιες εκδηλώσεις δημιουργηθούν έκτροπα, την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η Αστυνομία και οι Αξιωματικοί που σχεδίασαν τα μέτρα, αφού δεν θα έχουν προβλέψει και αποτρέψει τα πάντα.

Δηλαδή αν οι παρελάσεις πραγματοποιηθούν κανονικά, θα έχουμε κερδίσει και θα πανηγυρίζουμε;

Είναι καιρός οι αρμόδιοι να αφήσουν επιτέλους την Αστυνομία να επιτελέσει την πραγματική αποστολή της, που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα και κάγκελα.

Το προσωπικό της Αστυνομίας, στέκεται δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι, έχοντας υποστεί σωρεία περικοπών και γενικότερης απαξίωσης από την πολιτεία.

ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χαρίδημος ΦΡΑΓΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Μιχαήλ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΟΣ
Αστυνομικός Διευθυντής Αστυνομικός Υποδιευθυντής