Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της νέας τουριστικής σεζόν υποδέχεται το Ρέθυμνο σήμερα.

Οι 450 Άγγλοι τουρίστες που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο, θα παραμείνουν στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η εικόνα που θα αποκομίσουν να είναι η καλύτερη δυνατή τόσο σε επίπεδο φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και παροχής υψηλών υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο διευκολύνσεών τους με οργανωμένες ξεναγήσεις και ασφαλή περίπατο στην πόλη και, ακόμη, σε επίπεδο καθαριότητας κι ευπρεπούς εικόνας.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η υποδοχή των πρώτων επισκεπτών κρουαζιέρας προετοιμάστηκε με πολύ κόπο και κατόπιν συστηματικής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων φορέων στη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού δηλαδή η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, το τμήμα Τουρισμού, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τη Δημοτική Κοινότητα Ρεθύμνης, το Σύλλογο Ξενοδόχων, το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτορείων, το Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σύλλογο Ξεναγών, το Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής, το Σύλλογο Ιδιοκτητών και Ενοικιαστών ταξί και το ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνης Α.Ε. Όλοι αυτοί οι φορείς αγωνιούν και αγωνίζονται συνεχώς προκειμένου το Ρέθυμνο να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο στην κρουαζιέρα γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στο Ρέθυμνο σε μια περίοδο δεινής οικονομικής συγκυρίας. Αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι αν δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε εμπράκτως τουλάχιστον να τη σεβαστούμε και να την προστατεύσουμε».
Παράλληλα, επειδή η αυριανή άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο Ρέθυμνο θα σηματοδοτήσει την εξέλιξη της κρουαζιέρας για τη φετινή θερινή περίοδο στο Ρέθυμνο, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης καλεί:

«Όλους τους συμπολίτες μας να σεβαστούν την προτίμηση που έδειξαν οι ξένοι επισκέπτες στο Ρέθυμνο και να μην διαταράξουν την επίσκεψη αυτή με γεγονότα και αντιδράσεις που θα προσβάλλουν και τους επισκέπτες και όλους όσοι δούλεψαν σκληρά για να αναδειχθεί το Ρέθυμνο στον τομέα της κρουαζιέρας. Με σεβασμό στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράσει την αντίδρασή του στο πλαίσιο της δημοκρατίας και την ελεύθερης έκφρασης ιδεών, παρακαλούμε να διαφυλαχθεί με κάθε δυνατό τρόπο η προσπάθεια των φορέων του Ρεθύμνου να στηρίξει και να ανακάμψει την οικονομία του τόπου μας μέσα από την ενίσχυση του βασικότερου πυλώνα ανάπτυξης που είναι ο τουρισμός μας. Έχουμε όλοι ευθύνη στον τομέα αυτό και ελπίζουμε ο καθένας από μας να την αναλογιστεί και να την αναλάβει»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook