Μια απίστευτη είδηση έχει σοκάρει την κοινωνία της Βρετανίας, καθώς στην περιοχή του Brecon μια μη – τέρα, άφησε μόνο του στο σπίτι το 16 μηνών μωρό της για πέντε μερόνυχτα, διότι θεώρησε σημαντικότερη την προσωπική της ψυχαγωγία από τη ζωή του παιδιού της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της Sun, η ασυνειδητη μητέρα προτίμησε να αφήσει στην άκρη τη φροντίδα του μωρού της, για να κάνει αχαλίνωτο «clubbing» πηγαίνοντας από το ένα πάρτι στο άλλο!

Οι γείτονες ήταν εκείνοι  που έδωσαν τέλος στα βασανιστήρια του μωρού, καθώς ανησύχησαν, επειδή άκουγαν για ώρες ασταμάτητα κλάματα  μωρού να βγαίνουν από το σπίτι  και ειδοποίησαν την αστυνομία. Όταν οι αρχές μπήκαν στο σπίτι  μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο βρήκαν το μωρό μόνο του, σε κατάσταση  λιμοκτονίας μέσα στην κούνια του, βρώμικο  και χωρίς να του έχουν αλλάξει  την πάνα και τα ρούχα του για  ημέρες. Μάλιστα, ήταν τόση η πείνα  του μικρού αγοριού που «καταβρόχθισε» την τροφή που του προσέφεραν οι αστυνομικοί, ενώ το ίδιο ακριβώς  συνέβη και με το νερό που του  έδωσαν.

Η 20χρονη, – το όνομα της  οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα  και που αντιμετωπίζει κατηγορίες με ποινή φυλάκισης για εγκατάλειψη βρέφους-, βρέθηκε σε σπίτι φίλου της και, όπως η ίδια δήλωσε, άφησε το μωρό μόνο του, για να μπορεί να δώσει το «παρών» σε διάφορα πάρτι που ήταν προσκεκλημένη. Παρόλα αυτά, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι γυρνούσε ανά διαστήματα πίσω, για να δει αν είναι καλά το παιδί, το οποίο και τάιζε ψωμί και δημητριακά Cheerios!

Κατά τη διάρκεια της απολογίας  της στο δικαστήριο, η νεαρή  μητέρα ομολόγησε την ενοχή της  για παραμέληση, σκληρότητα, κακομεταχείρηση  και εγκατάλειψη του μωρού  της για πέντε ημέρες, ενώ όταν άκουσε ότι θα φυλακισθεί ξέσπασε  σε λιγμούς επάνω στο εδώλιο.

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης, κ. Heath Edwards, δήλωσε: «Όταν μπήκαμε μέσα στο σπίτι ήταν πολύ βρώμικο. Υπήρχε έντονη η οσμή των ούρων και τα ρούχα του μωρού απίστευτα λερωμένα και ακάθαρτα».

Αναφορικά με τη σοκαριστική  υπόθεση ο δικαστής, κ. Richard Twomlow, σημείωσε: «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα ένα μωρό να υποφέρει, να νιώσει πόνο και να δυστυχήσει από τα βάσανα που πέρασε. Εκ πρώτης όψεως η συγκεκριμένη περίπτωση απαιτεί ποινή φυλάκισης».

Η 20χρονη θα καταδικαστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ενώ η ευθύνη και η περίθαλψη του μωρού έχει περάσει στα χέρια συγγενικών προσώπων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook