Δεν τους την λέει, αλλά την περιγράφει… Την ακριβή ημερομηνία των εκλογών δεν ξεκαθαρίζει ούτε στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Λουκάς Παπαδήμος, που αφήνει όμως να εννοηθεί ότι είναι η… 6η Μαΐου.

Εκείνη η Κυριακή του δίνει την ευκαιρία αφενός να ευχαριστήσει και τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του, καθώς το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να γίνουν εκλογές στις 13 Μαΐου ή το πολύ μία εβδομάδα νωρίτερα και η ΝΔ να γίνουν στις 29 Απριλίου ή το πολύ μία εβδομάδα αργότερα…

Αφετέρου, όπως δημοσιεύει η real.gr, η 6η Μαΐου δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να κρατήσει ανοιχτή τη Βουλή ακόμα και κάποιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ώστε να έχει την απαραίτητη άνεση χρόνου να ολοκληρώσει τις νομοθετικές της υποχρεώσεις απέναντι στους εταίρους μας, όπως καθορίζονται από το νέο πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικές πηγές εξηγούν με πολύ γλαφυρό τρόπο και έναν ακόμα λόγο για να γίνουν οι εκλογές το αργότερο στις αρχές Μαΐου. Θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να έχει τον αναγκαίο χρόνο για να συγκροτηθεί και να… καταλάβει τι γίνεται πριν από την έλευση της τρόικας στα τέλη Μαΐου. Πόσο μάλλον αν δεν μιλάμε για αυτοδύναμη κυβέρνηση –που είναι και το πιθανότερο σενάριο αν «διαβάσει» κανείς τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- και χρειαστεί κύκλος διερευνητικών εντολών.

Στην πραγματικότητα, η ακριβής ημερομηνία εκλογών θα ανακοινωθεί επισήμως εντός της προσεχούς εβδομάδας όταν θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θα έχει πλήρη εικόνα της πορείας του νομοθετικού έργου, αλλά και της υλοποίησης των αποφασισθέντων ανά υπουργείο, με τον νέο υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη να έχει ήδη ζητήσει ανάλογη όσο και αναλυτική ενημέρωση μέσω σημειωμάτων των συναδέλφων του υπουργών.

Το πιθανότερο σενάριο δε, θέλει στην πορεία προς τις εκλογές να μην τοποθετούνται τελικά υπηρεσιακοί υπουργοί στα πόστα που «παραδοσιακά» αλλάζουν, καθώς θεωρείται μάταιο τη στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να χαθεί λεπτό κυβερνητικού έργου παρά τον δρόμο προς τις κάλπες. Σε αυτό μάλιστα, φέρεται να έχει συμφωνήσει και ο κ. Αντώνης Σαμαράς που από την αρχή είχε ζητήσει τον ορισμό υπηρεσιακών υπουργών. Εφόσον αποφασιζόταν πάντως κάποια αλλαγή, πιθανότατα αυτή θα ήταν του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, που πάντως δεν φέρεται προς το παρόν διατεθειμένος να πολιτευτεί. Τουλάχιστον όχι στις προσεχείς εκλογές, αφού όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι στην πολιτική…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook