Στην Ελλάδα δεν δόθηκαν ευκαιρίες για να βελτιώσει την οικονομία της, ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί συνέτειναν σε μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία και έναν φαύλο κύκλο στην οικονομία.

Με τις διαπιστώσεις αυτές η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) θα δεχθεί σε ακρόαση την προσεχή εβδομάδα τα ηγετικά στελέχη της τρόικας, ακριβώς για να εξηγήσουν την υφή των μέτρων και να αιτιολογήσουν τη συνταγή που εφαρμόστηκε χωρίς επιτυχία.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ε.Κ., τον Αυστριακό Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει σημειώσει ότι ανάλογες πολιτικές οδηγούν σε περιορισμό της ίδιας της δημοκρατίας. Η ακρόαση των εκπροσώπων της τρόικας Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα γίνει την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Χάνες Σβόμποντα στο «Εθνος της Κυριακής» λέει ότι η πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας θα συνεχιστεί, ενώ φαίνεται βέβαιος ότι στο μέλλον τα γκρίζα σύννεφα θα φύγουν και η εικόνα της Ελλάδας θα αποκατασταθεί.

«Χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, όμως πρέπει να είναι σωστές. Γι' αυτό τον λόγο ζητούμε από την Επιτροπή να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά την κατεύθυνση που ακολουθεί η τρόικα.

Τα μέλη της τρόικας θα έρθουν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου έχουν κληθεί για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να ξεκαθαριστεί η εικόνα για την Ελλάδα. Θα ζητήσουμε επίσης τη δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων.

Εχουμε να υποβάλουμε πολλές ερωτήσεις αναφορικά με το πώς δικαιολογούν τα μονοδιάστατα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται, καθώς και το γεγονός ότι αυτά τα μέτρα δημιουργούν ανεργία, προξενούν πολλές δυσκολίες στους ανθρώπους και εν τέλει επιδρούν στην οικονομική αλλά και την κοινωνική σταθερότητα.

Αναφορικά με το εάν έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Μπαρόζο ή ο επίτροπος κ. Ρεν μπορώ να πω ότι αυτό θα είναι ένα επόμενο βήμα μας».

 

imerisia.gr