Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι διέταξε το Στρατό της χώρας να προετοιμάσει να προετοιμαστεί ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα ενόψει της προγραμματισμένης από τη Βόρεια Κορέα, εκτόξευσης πυραύλου τον επόμενο μήνα.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτόξευση δορυφόρου μεταξύ 12 Απριλίου και 16 προκαλώντας ανησυχία στις χώρες της περιοχής.

Η Νότια Κορέα έχει δηλώσει ότι θεωρεί την εκτόξευση του δορυφόρου ως προσπάθεια να αναπτυχθεί πύραυλος οπλισμένος με πυρηνικά, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο την επισιτιστική βοήθεια συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Πιονγιάνγκ στις αρχές Μαρτίου.

Η Βόρεια Κορέα λέει ότι έχει δικαίωμα σε ένα ειρηνικό διαστημικό πρόγραμμα και κάλεσε διεθνείς εμπειρογνώμονες του διαστήματος και τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την εκτόξευση.

Ο πύραυλος κατά την εκτόξευσή του αναμένεται να διασχίσει τον εναέριο χώρο πάνω από τα Νότια νησιά Baegryeong-do, Daecheong-do και Socheong-do, της Νότιας Κορέας και στη συνέχεια να διασχίσει την ανοιχτή θάλασσα μέχρι να περάσει μεταξύ των νησιών Μιάκο και Ισιγκάκι της Ιαπωνίας πριν συνεχίσει την πορεία του νοτιότερα.

Οι ζώνες που αναμένονται οι πτώσεις των δυο σταδίων του πυραύλου είναι ανοικτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας και στα ανατολικά της Luzon Island στις Φιλιππίνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook