Η ανάδειξη της Βικελαίας ευθύνη όλων των φορέων λέει ο Σπύρος Δανέλλης
Μία ευθύνη η οποία πέφτει στις πλάτες όλων των τοπικών Αρχών και φορέων της πόλης, είναι η ανάδειξη της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη επισκέφτηκε το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ένα μικρό τμήμα της βιβλιοθήκης.
Εκεί συναντήθηκε και συζήτησε με τον προϊστάμενο Δημήτρη Σάββα, αλλά και το προσωπικό της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Κατόπιν επισκέφθηκε και τον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, όπου φυλάσσεται το μεγαλύτερο μέρος του αρχειακού υλικού βιβλίων, εφημερίδων και συγγραμμάτων.
Ο κ. Δανέλλης είχε επικοινωνία και με τον δήμαρχο Ηρακλείου στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαχείρισή της, τονίζοντας όμως πως είναι παρών με όλες του τις δυνάμεις και είναι πρόθυμος να συμβάλει ενεργά προκειμένου να διασωθεί και να διασφαλισθεί η λάμψη του Πνευματικού αυτού Ιδρύματος της πόλης μας.
Από το σύνολο των 180-200.000 βιβλίων και από τα 300.000 φύλλα εφημερίδων, μόλις το 10% βρίσκονται στις προθήκες και τις βιβλιοθήκες της Βικελαίας, ενώ τα υπόλοιπα αρχειακά τεύχη είναι σε υπόγεια αποθήκη, σε συνθήκες απαράδεκτες, τέτοιες που δημιουργούν εξαιρετικούς κινδύνους για τη διασφάλιση και διάσωσή τους. Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα σ\’ αυτό το υλικό βρίσκονται οι βιβλιοθήκες των Βικέλα, Σεφέρη, Έλλης Αλεξίου, του περίφημου Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Γυμνασίου Ηρακλείου, του Στέφανο Ξανθουδίδη, του Μητροπολίτη Θεόδωρου Τζεδάκη, αλλά και τόσες άλλες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook