Την επισήμανση ότι «η Ελλάδα απέχει από τον στόχο για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και η διενέργεια των εκλογών δεν θα πρέπει να ανακόψει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ» κάνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, ο Γιοχάνες Χαν εξηγεί ότι ένα στα τρία έργα, από το σύνολο των 181, που είναι σε προτεραιότητα καταγράφει καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμά του.

Πάντως, ο κ. Χαν τονίζει ότι μετά και τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δημιουργία του ταμείου υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Επιτροπή αποδεικνύει έμπρακτα ότι διαθέτει για την Ελλάδα όχι μόνο τα χρήματα, αλλά και τα εργαλεία.

«Είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε όλα τα εργαλεία, είτε με τη μορφή εγγυήσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είτε με τη μορφή δανείων, προκειμένου αυτά τα χρήματα να διοχετευθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε για επενδύσεις είτε για κεφάλαια κίνησης. Πρόκειται για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που αρχίζουν σταδιακά να διατίθενται στην αγορά και αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη», σημειώνει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook