Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά τις καταγγελίες ότι πρόσφερε σε δημοσιογράφους τη δυνατότητα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αφού κάνουν μια \”δωρεά\” ύψους 250.000 λιρών.

Η εφημερίδα Sunday Times έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο ενός βίντεο που γυρίστηκε κρυφά και δείχνει τον Πίτερ Κράντας, έναν από τους ταμίες του κόμματος, να κάνει αυτήν την προσφορά σε δημοσιογράφους, τα στοιχεία των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν.

Στην ανακοίνωσή του, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Κράντας υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους δεν ήταν παρά \”κομπασμοί\”, προσθέτοντας ωστόσο ότι παραιτείται από τη θέση του. \”Λυπούμαι βαθύτατα για τη λανθασμένη εντύπωση που προκάλεσαν οι κομπασμοί μου κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης. Προφανώς δεν τίθεται θέμα για την ύπαρξη χορηγών ικανών να επηρεάσουν την πολιτική ή να έχουν αδικαιολόγητα πρόσβαση σε πολιτικούς. Για να σκορπίσω κάθε αμφιβολία, δυστυχώς αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου, κάτι που έχει άμεση ισχύ\”, τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Στο βίντεο ακούγεται ο Κράντας να συζητά διάφορες δωρεές υποστηρίζοντας ότι ένα ποσό ύψους 200-250.000 λιρών θα επέτρεπε σε κάποιον \”να παίξει στην πρώτη κατηγορία\” εξασφαλίζοντάς του πρόσβαση στον Κάμερον και στον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook