\”Ο Κολοκοτρώνης σήμερα θα ήταν πάνω στην εξέδρα ή απέναντι, μαζί με το λαό;\” .

Με την φράση αυτή ξεκινά ανακοίνωση του συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου, αναφορικά με την ματαίωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

\” Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου χαιρετίζει την μεγαλειώδη παρέλαση του λαού, στην οποία συμμετείχαμε σήμερα στο Ηράκλειο. Ήταν άλλη μια μέρα αγώνα, σε συνέχεια του τριημέρου 10-12 Φλεβάρη και της παρέλασης του λαού που είχαμε ζήσει και στις 28 Οκτώβρη.

Η σημερινή μαζική, μαχητική κινητοποίηση δείχνει ότι ο λαός δεν ανέχεται να τιμούν τις εθνικές επετείους αυτοί που ξεπουλάνε τη χώρα, που υποθηκεύουν το μέλλον μας και μετά μιλάνε για αναγκαστικές λύσεις και δεμένα χέρια. Δεν μπορούν να τιμούν την ημέρα της ανεξαρτησίας μας αυτοί που κάνουν τις μεγαλύτερες υποκλίσεις στους γερμανοφερμένους τοποτηρητές του τόπου μας και που αφού τους φέρανε εδώ, τώρα ψάχνουν πως θα τους πουλήσουν όλη την Ελλάδα, απ\’τον Έβρο ως τη Γαύδο.

Η ενεργητική παρουσία του κόσμου σήμερα δείχνει πως ο δρόμος για τη λευτεριά δεν καταστέλλεται ούτε από τους εκατοντάδες αστυνομικούς που είδαμε απέναντι μας, ούτε από χημικά και προληπτικές προσαγωγές, ούτε από όλο το κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις προηγούμενες μέρες και θύμιζε επταετία. Ο δρόμος για τη λευτεριά έχει αγώνες σαν το σημερινό, άνεργοι, μαζί με νοσοκόμους, γονείς με τα μικρά παιδιά τους, φοιτητές και μαθητές ντυμένοι για παρέλαση, να φωνάζουν για να φύγουν οι προδότες από τη παρέλαση.

Μόνο όλοι εμείς έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να τιμούμε τους αγώνες για ανεξαρτησία και λευτεριά και κανένας άλλος υπηρέτης ξένων συμφερόντων.

Ακριβώς επειδή αυτό το κλίμα σήμερα επικρατούσε σε όλο το μήκος της παρέλασης, αποφασίστηκε η ματαίωση της παρέλασης, τάχα για την ασφάλεια των μαθητών. Η αλήθεια κ. Κουκιαδάκη είναι ότι η μαθητική παρέλαση ματαιώθηκε για την ασφάλεια των επισήμων που ήταν κρυμμένοι όταν εμείς περνάγαμε μπροστά και δεν θα μπορούσαν να ξαναεμφανιστούν μετά.

Καλούμε όλο τον κόσμο που πορεύθηκε σήμερα μαζί μας για να διώξουμε τους ξεπουλημένους, να συνεχίσει να αγωνίζεται για ανεξαρτησία και λευτεριά, να συσπειρωθεί και να δημιουργήσει καινούριες επιτροπές γειτονιάς, να έρθει σε επαφή μαζί μας στο σύλλογο ανέργων, να φτιάξει νέες δομές αγώνα και αντίστασης για να φύγει αυτή η κατοχή που ζούμε.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook