Ένα βαθμό αρκετά σημαντικό που διατηρεί την διαφορά των δύο πόντων από την επικίνδυνη ζώνη κατάφερε να πάρει την Κυριακή το απόγευμα στους «Ζωσιμάδες» ο Εργοτέλης που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 26η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 59΄ με τον Βίλα αλλά ο Εργοτέλης που τελείωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Ολίσε και Σαρρή στο 77΄ και το 82΄ αντίστοιχα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 91΄ σε 1-1 και να χάσει την μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το ματς στο 92΄ με τον Λεάλ.

Η εικόνα του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο και από τις δύο πλευρές με τους γηπεδούχους στην ουσία να απειλούν μόνο μια φορά την εστία του Καβουσάκη στο 3΄με την προβολή του Μιχαήλ να περνάει μόλις άουτ.

Ο Εργοτέλης απείλησε από την πλευρά του δύο φορές προς το τέλος του πρώτου μέρους στο 39΄ σε κεφαλιά του Μπούντιμιρ , και στο 42΄ σε σουτ του Κουτσιανικούλη που πέρασε μόλις άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό και από τις δύο ομάδες με τον Εργοτέλη να απειλεί πρώτος στο 55΄σε κεφαλιά του Μπούντιμιρ και τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να ανοίγει το σκορ .

Ήταν το 59΄ όταν ο Μπεσέρα βρήκε έξω από την περιοχή του Εργοτέλη τον Βίλα αυτός έκανε το γυριστό σουτ και η μπάλα κατέληξε στην εστία του Καβουσάκη για να γίνει το 1-0.

Στο 65΄ ο ΠΑΣ έχασε ,μεγάλη ευκαιρία με τον Πάντο για να κάνει το 2-0, και να τελειώσει ουσιαστικά το ματς, με τον Εργοτέλη να απαντάει σε αυτή την ευκαιρία στο 72΄ σε σουτ του Λεάλ που έδιωξε δύσκολα ο Κηπουρός.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα καταστροφικό πεντάλεπτο για τον Εργοτέλη με δύο αποβολές. Αρχικά αποβλήθηκε στο 77΄ ο Ολίσε για φάουλ στη μεσαία γραμμή με την απόφαση του Σπάθα να είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

Πέντε λεπτά αργότερα στο 82΄ ο Σαρρής ακολούθησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ολίσε στα αποδυτήρια με την αποβολή του όμως αυτή την φορά να είναι σωστή.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ θα πίεζε για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να πάρει τη νίκη κόντρα στους 9 παίκτες του Εργοτέλη που είχαν μείνει στο γήπεδο η κρητική ομάδα έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 91΄ όταν ο Γιαλούσης σούταρε μέσα από την περιοχή η μπάλα κόντραρε στο Σασιασβίλι και κατέληξε στα δίχτυα του Κηπουρού.

Μάλιστα στο 92΄ ο Εργοτέλης θα μπορούσε να είχε φύγει από τους «Ζωσιμάδες» με ένα τρίποντο «χρυσάφι» όμως το πλασέ του Λεάλ από τα αριστερά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κηπουρός.

ΠΑΣ Γιάννενα (Α. Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζιμόπουλος, Πάντος (83\’ Σκούφαλης), Ντε Βισέντι, Μπεσέρα (90\’ Μπακαγιόκο), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλιγκερ, Σαρρής, Μπούντιμιρ (86\’ Δάρλας), Ολίσε, Γιαλούσης, Κουτσιανικούλης, Σίλβα Ζούνιορ, Τζανακάκης (68\’ Κυριακίδης), Μπέτο (64\’ Λεάλ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook