Μέχρι τις 28 Μαρτίου θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως λαμπαδηδρόμοι στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, στον Δήμο Αγίου Νικολάου,όπως ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».

Πρόκειται για ένα γεγονός που αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, το οποίο θα μεταδοθεί από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, σοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως λαμπαδηδρόμοι να προσέλθουν στα γραφεία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. (εντός της Κουνδούρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης) για να παραλάβουν και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής έως την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012.

Ο συνολικός αριθμός των λαμπαδηδρόμων που θα επιλεγούν για τον Δήμο Αγίου Νικολάου είναι πέντε (5).

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι να είναι γεννημένοι μέχρι και το έτος 1994.

Προτεραιότητα έχουν:

α) Οι Ολυμπιονίκες

β) Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά – Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.)

γ) Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά

δ) Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ)

Είναι στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» να προβούν σε αντικατάσταση λαμπαδηδρόμου, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.