Σε σύσκεψη στο Υπουργείο συγκάλεσε για σήμερα στις 12 το μεσημέρι τους περιφερειάρχες με θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ.Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης , οι Γενικοί Γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας,Ηπείρου,Θεσσαλίας,Δυτικής Ελλάδος,Πελοποννήσου και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας και θα παρουσιαστεί το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του.Σε πρώτη γραμμή θα τεθεί και το θέμα της δημιουργίας Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών,όπου ο Υπουργός θα τονίσει την ανάγκη δημιουργίας και άλλων τέτοιων χώρων στην Ελλάδα εκτός από το Κέντρο στην Κοζάνη που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο κ.Χρυσοχοίδης στην επιστολή-πρόσκληση προς τους περιφερειάρχες αναφέρει χαρακτηριστικά:η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας που οφείλουμε α διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό,δημοκρατικό και αποτελεσματικό. Κάθε είδους αναβολής ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων. Η κυβέρνηση υλοποιεί στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων,ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και αναθεώρησης της πολιτικής ασύλου και δημιουργίας δομών πρώτης υποδοχής μεταναστών έχοντας εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.