Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά καθώς αργά το απόγευμα σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ πολιτών απο τον αριστερό - αντιεξουσιαστικό χώρο και νεοφασιστών στην περιοχή του Κουμ Καπί.

Όλα ξεκίνησαν μετα την απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων στα επεισόδια που είχαν γίνει στην διάρκεια της παρέλασης.

Τα 150 περίπου άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, σχηματίζοντας πορεία πήγαν στην περιοχή του Κουμ Καπί, όπου υπάρχουν πολλές καφετέριες και στέκια νεολαίας.

Όμως εκεί, συναντήθηκαν με ομάδα νεοφασιστών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αψιμαχίες και συμπλοκές. Αμέσως επενέβη μια διμοιρία αστυνομικών με αποτέλεσμα οι συμπλοκές να γενικευτούν στα στενοσόκκακα της συνοικίας, ενώ με την παρέμβαση και άλλων αστυνομικών δυνάμεων  έγιναν 64 προσαγωγές ατόμων στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Ακολούθησε νέα συγκέντρωση πολιτών απο τον αριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ κάποιοι συγκεντρώθηκαν και στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Περίπου στα μεσάνυχτα αφέθησαν ελεύθεροι και οι 64 προσαχθέντες (σύμφωνα με πληροφορίες 62 απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο και 2 νεοφασίστες) οπότε το πνεύματα εκτονώθηκαν.

Στο μεταξύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν όλη την νύχτα σε επιφυλακή, φυλάσσοντας τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών και άλλους "ευαίσθητους" χώρους.