Μπάντες με τραγουδιστές μαριάτσι που τον ακολουθούσαν και ένα σομπρέρο στο κεφάλι του απέδειξαν περίτρανα πως, τόσο ο Ποντίφικας όσο και οι Μεξικανοί πιστοί πέρασαν ευχάριστα κατά την επίσκεψή του στη χώρα τους και εκτίμησαν το μακρύ ταξίδι του.

Τα σκάνδαλα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με τις ευλογίες του Βατικανού είχαν αγχώσει κυρίως τις θρησκευτικές τοπικές αρχές που φοβούνταν ακόμα και για έκτροπα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου στο Μεξικό.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και, αργότερα τη Δευτέρα, ο Ποντίφικας θα αναχωρήσει για την Κούβα. Το «στοίχημα» που καλείται να κερδίσει στην μέχρι πριν λίγο διάστημα, επίσημα αθεϊστική κοινωνία δεν είναι άλλο από το να πείσει τον κόσμο της για τα θρησκευτικά καλά.

Πρώτος σταθμός του δεν θα είναι η πρωτεύουσα του νησιού, Αβάνα, αλλά το Σαντιάγο ντε Κούμπα, πόλη στην οποία φυλάσσεται ένα μικρό ξύλινο αγαλματίδιο της Παρθένου Μαρίας, το οποίο λατρεύεται από τους Κουβανούς.

Το BBC αναφέρει ότι, αμέσως μετά την ανοιχτή δοξολογία στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Βενέδικτος θα αναχωρήσει για την Αβάνα όπου και θα συναντηθεί με τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και πιθανότατα και με τον αδελφό του και πρώην πρόεδρο της χώρας, Φιντέλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook