Το Κατάρ επισκέπτεται τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του πρωθυπουργού της χώρας, με κύρια αποστολή την προσέλκυση επενδύσεων, περιλαμβανομένης της αξιοποίησης του Ελληνικού.

Κατά την επίσκεψη θα γίνει απολογισμός των ενεργειών που μεσολάβησαν από το επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Κατάρ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στο Λαγονήσι, ενώ επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το θέμα του Ελληνικού, για το οποίο το Κατάρ ουδέποτε απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Μάλιστα, πηγές της αντιπροεδρίας τονίζουν ότι τώρα είναι μια κατάλληλη στιγμή για προώθηση του θέματος, καθώς το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, την περασμένη εβδομάδα.

Στην κατ\’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο κ. Πάγκαλος με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ντόχας σεΐχη Χάμαντ μπιν Τζάσιμ μπιν Τζάμπερ αλ Θάνι, του οποίου είναι προσωπικός προσκεκλημένος, θα συζητηθούν επίσης οι διεθνείς και περιφερειακές σχέσεις, με έμφαση την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Κατάρ, με τεράστιο πλούτο φυσικού αερίου, αποτελεί ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη και επιδιώκει να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας στην προώθηση της επίλυσης του Παλαιστινιακού, την εκτόνωση της κρίσης στη Συρία καθώς και την εκτόνωση της έντασης με το Ιράν.

Η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις στην περιοχή με παραδοσιακούς πολιτικούς δεσμούς, οικονομική και ενεργειακή αυνεργασία.

Η επιστροφή του αντιπροέδρου αναμένεται την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook