Διήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιματοκρήτης, ολοι οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΤΕΙ Ηρακλείου (ΣΔΟ-ΣΤΕΦ-ΣΤΕΓ-ΣΕΥΠ), η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηρακλείου και η φοιτητική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.ΟΙ την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στο χώρο του ΤΕΙ Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο Σμυρνάκη και ώρες από 10:00 έως 17:00.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αιματοκρήτη ,πρόκειται για τη συνέχιση της προσπάθειας που γίνεται εδώ και δύο χρόνια στο ΤΕΙ Ηρακλείου και η οποία πραγματικά έχει στεφθεί από επιτυχία, με ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό αιμοδοτών να χαρίζουν το πολύτιμο δώρο ζωής.

Φοιτητική αιμοδοσία μεν, αλλά, η πρόσκληση ισχύει για όλους όσους συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα πιο όμορφο κόσμο, όπου ο άνθρωπος νοιάζεται για το συνάνθρωπο…Η παρουσία καθενός από μας είναι πολύτιμη, μια που λόγω των γιορτών που πλησιάζουν οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγαλύτερες.

Πληροφορίες:

Την παραμονή της αιμοδοσίας (28 Μαρτίου) θα υπάρχουν εθελοντές για να μοιράσουν φυλλάδια και να απαντήσουν στις ερωτήσεις όσων επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ στο ΤΕΙ και από τις 13:00-15:00 στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι ο Αιματοκρήτης και οι συνεργαζόμενοι σύλλογοι δε διαχειρίζονται κατά οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ)

Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη δική του ή συγγενή του. Εάν έχετε ήδη κάρτα εθελοντή αιμοδότη θα πρέπει να την κρατάτε μαζί σας, ενώ αν δίνετε πρώτη φορά πρέπει να κρατάτε την αστυνομική σας ταυτότητα ή το φοιτητικό πάσο.

Μπορείτε να αιμοδοτήσετε αν είστε 18-62 ετών υγιής, ζυγίζεται πάνω από 50 κιλά και τη μέρα της αιμοδοσίας αισθάνεστε καλά. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Πρέπει όμως να έχετε κοιμηθεί καλά, να είστε ξεκούραστος, να μην έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 2-3 από το μεσημεριανό γεύμα.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο γιατρός της αιμοδοσίας θα πάρει το ιστορικό σας, θα μετρήσει την πίεση και το σφυγμό σας και θα ελέγξει τον αιματοκρίτη σας. Αν όλα είναι καλά, θα μπορέσετε να αιμοδοτήσετε.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι παράλληλα με την αιμοδοσία, θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση και δειγματοληψία αίματος για όποιον επιθυμεί να γίνει δωρητής μυελού οστών καθώς και ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κτλ) για ιδρύματα και οικογένειες που έχουν ανάγκη!

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 2810 239773 6978 246797 [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook