Μια νέα διάρρηξη αντιλήφθησαν σήμερα του πρωί οι εργαζόμενοι του σταθμού που πήγαν σήμερα το στη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες που εισέβαλαν στο κτίριο είχαν αφαιρέσει ένα ηλεκτρόνιο υπολογιστή και άλλο εξοπλισμό, ενώ είχαν κάνει το χώρο άνω-κάτω.

Μάλιστα οι δράστες στην προσπάθεια τους να μπουν στον παιδικό σταθμό έσπασαν και το τζάμι της εισόδου στο χώρο.

Τη λύπη και τον προβληματισμό του για το νέο αυτό περιστατικό σε βάρος της περιουσίας του Δήμου εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Χανίων, έπειτα από τις διαρρήξεις που σημειώθηκαν και κατά το παρελθόν, έχει πλέον στοχοποιηθεί.

«Με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι «στόχο» των διαρρηκτών αποτέλεσε αυτή τη φορά Παιδικός Σταθμός, ο οποίος εξυπηρετεί δεκάδες οικογένειες της περιοχής, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους Δημότες να περιφρουρούν την περιουσία όλων μας, καλώντας την Ελληνική ή τη Δημοτική Αστυνομία για τυχόν ύποπτες κινήσεις, που εντοπίζουν».

 Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Χαριτάκη, εξέφρασε την αγανάκτηση της για το «απίστευτο και πρωτοφανές», όπως το χαρακτήρισε περιστατικό, παρατηρώντας ότι ο Παιδικός Σταθμός δεν λειτούργησε σήμερα, καθώς έπρεπε να αποκατασταθούν οι ζημιές για την αποφυγή τραυματισμών των νηπίων.

Σημειώνεται ότι διαρρήξεις σε βάρος της δημοτικής περιουσίας σημειώθηκαν κατά το παρελθόν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Χανίων, στο πρώην δημαρχείο Θερίσου, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Χανίων, στο Κλειστό Κολυμβητήριο

Τις έρευνες διενεργεί το Α.Τ της περιοχής.