Την Τετάρτη πραγματοποιείται συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για την ίδρυση του φορέα «Παγκρήτιο Δίκτυο Νερού» στον οποίο καλούνται να συμμετάσχουν φορείς απο ολόκληρη την Κρήτη.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου αποτελεί άλλωστε τον μοναδικό ελληνικό φορέα που συμμετείχε στην ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Νερού το οποίο δημιουργήθηκε στις 16 Μαρτίου στη Μασσαλία της Γαλλίας, στα πλαίσια του 6ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Νερό.

Στόχος τη συγεκριμένης κίνησης είναι η συμμετοχή στο Δίκτυο των φορέων που σχετίζονται με την διαχείριση του νερού στην Κρήτη και με σκοπό την παρουσίαση και την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών των ΜΜΕ για την ορθολογική διαχείριση και προστασία του νερού.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου καλεί όλους τους σχετικούς φορείς και επιχειρήσεις της Κρήτης να συμμετάσχουν στην σχετική εκδήλωση της Τετάρτης, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν σύντομες τοποθετήσεις και παρουσιάσεις από τους παρευρισκόμενους.

Στόχος του Διεθνούς Δικτύου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Νερού (International Network of Water SMEs – INOWS) είναι να υπάρξει συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φορέων και δικτύων νερού σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να συνεργαστούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για την καλύτερη διαχείριση του νερού.

Στο δίκτυο μετέχουν επίσης φορείς από τις χώρες: Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Μαρόκο, Κολομβία και Χιλή.

Το Διεθνές Δίκτυο Νερού θα δημιουργήσει αρχικά, κοινή ιστοσελίδα με τους συμμετέχοντες φορείς και επιχειρήσεις, ως μέσω για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, λύσεων και υπηρεσιών σχετικά με το νερό, και θα λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις ανά τον κόσμο με θέμα το νερό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook