Οι στοχευμένες ενέργειες προβολής και διαφήμισης της Κρήτης στο εξωτερικό από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς του νησιού, συνεχίζονται και όπως αναμένεται να φέρουν θετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

Αυτό τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επιστρέφοντας από την διεθνή τουριστική έκθεση «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα.

Επίσης ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι κατά την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας στην Κρήτη θα βρεθεί τηλεοπτικό συνεργείο από το μεγαλύτερο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων το ΡΙΑ-Νοβόστι με επικεφαλής την δημοσιογράφο Galina Zhukova.
Η δημοσιογράφος πρόκειται να γυρίσει ντοκιμαντέρ σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα στην Κρήτη, στο πλαίσιο προβολής στη Ρωσία του θρησκευτικού τουρισμού της Ελλάδας.

Τέλος η δημοσιογράφος θα συγκεντρώσει το απαραίτητο υλικό για την δημιουργία τριών άλλων ντοκιμαντέρ, με τις εξής θεματικές ενότητες: Αγροτουρισμός και Γευσιγνωσία κρητικών προϊόντων, Ιστορικοί και Αρχαιολογικοί χώροι και γενικότερα τουριστικές περιοχές.

Η παρουσία της Κρήτης στην Έκθεση

Η Κρήτη-είπε ο κ. Αρναουτάκης-είχε οργανωμένη παρουσία στην έκθεση και ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενώ ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας από την Ρωσία και την Ουκρανία κατά 15%.

Ο Περιφερειάρχης είχε επαφές με αξιωματούχους της Μόσχας, Ρώσους τουριστικούς παράγοντες και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου στην Μόσχα για την διαφήμιση-προώθηση του τουρισμού της Κρήτης και γενικότερα του Ελληνικού τουρισμού, ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε στο περίπτερο της Κρήτης με τον Ρώσο Ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίκιν (Γραμματικόπουλος).

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο Θεόδωρος Γιουρτσίκιν υποσχέθηκε ότι στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα πρόκειται να έχει μαζί του και ένα μπουκαλάκι Κρητικό λάδι, εικόνα που θα κάνει τον γύρο του κόσμου διαφημίζοντας σε όλη την υφήλιο το εξαιρετικό προϊόν του νησιού μας.

«Το περίπτερο της Κρήτης στην διεθνή έκθεση της Μόσχας ήταν από το πιο οργανωμένα και το επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκέπτες. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι όπου πηγαίνουμε οργανωμένα και στοχευμένα φέρνουμε θετικά αποτελέσματα για το νησί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης και προσέθεσε: «Η αγορά της Ρωσίας είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά, και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτήν με προσεκτικά βήματα. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά της Ουκρανίας».

Στην ίδια εκδήλωση στην Μόσχα κληρώθηκαν και 40 διανυκτερεύσεις για δωρεάν ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη, προσφορά των τουριστικών επιχειρηματιών του νησιού. Παράλληλα με ενέργειες της Περιφέρειας άρχισε ήδη για ένα μήνα σε συμφέρουσα οικονομική τιμή μόλις των 12000 ευρώ, συντονισμένη προβολή-διαφήμιση της Κρήτης στο μετρό της Μόσχας όπου διακινούνται καθημερινά εκατομμύρια πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook