Σε αναζήτηση εκδότη για βιβλίο που ετοιμάζεται να γράψει βρίσκεται ο Γκρεγκ Σμιθ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, που παραιτήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζοντας «τοξικό» το εργασιακό περιβάλλον στην επενδυτική τράπεζα σε ανοιχτή επιστολή που είχε απευθύνει στους «New York Times».

Ο Σμιθ συναντήθηκε με αρκετούς εκδότες την περασμένη εβδομάδα.

«Σύμφωνα με αρκετά πρόσωπα που ήταν παρόντα στις συνομιλίες, ο Σμιθ περιέγραψε το βιβλίο του ως μια ιστορία ενηλικίωσης κάποιου που εισχώρησε στις επιχειρήσεις με καλές προθέσεις και υψηλά ιδανικά, τα οποία τελικά καταρρακώθηκαν από τη βασανιστική εμμονή της τράπεζας να βγάλει χρήματα» γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη πρόσωπα που γνωρίζουν τις επαφές του Σμιθ με τους εκδότες.

Ο Σμιθ δούλεψε στην τράπεζα επί 12 χρόνια και ήταν εκτελεστικός διευθυντής της Goldman Sachs στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Μεταξύ άλλων έγραψε ότι η τράπεζα «προτάσσει τα χρηματικά οφέλη για την ίδια παρά για τους πελάτες της», με τους υπαλλήλους της να τρέφουν ελάχιστο σεβασμό στους πελάτες, μη διστάζοντας να τους αποκαλούν στα ενδοεταιρικά e-mail «μαριονέτες».