Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της «Συμμορίας των Ξανθιών» έχει στήσει η αστυνομία στη Βραζιλία.

Πρόκειται για όμορφες, ξανθιές γυναίκες- «αράχνες» οι οποίες επί τρία χρόνια πλούτιζαν στο Σάο Πάουλο, μέσω απαγωγών και ληστειών εις βάρος πλούσιων γυναικών.

Ήδη έχουν συλληφθεί κάποιες από αυτές, ωστόσο η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.

Η μέθοδος τους ήταν απλή: Ένα μέλος της σπείρας παραμόνευε μέχρι μία πλούσια κυρία να έβγαινε από κάποιο εμπορικό κατάστημα. Όταν έβλεπε το θύμα της να πλησιάζει, το ακινητοποιούσε, αποσπούσε όλες τις πιστωτικές του κάρτες καθώς και τον κωδικό τους και ενόσω η γυναίκα παρέμενε ακινητοποιημένη, η συμμορία χρησιμοποιούσε τις κάρτες αφενός για να αδειάσει το περιεχόμενό τους από κάποιο μηχάνημα ATM , αφετέρου για να αγοράσει πανάκριβα προϊόντα.

Πρόκειται για την «απαγωγή εξπρές», μια εγκληματική πράξη πολύ συνηθισμένη στα κράτη της Λατινικής Αμερικής.

«Οι ξανθιές είναι νεαρές, καλλιεργημένες γυναίκες υψηλού επιπέδου, που άνηκαν συνήθως στη μεσαία τάξη κι έκαναν εντύπωση με το προσεγμένο τους ντύσιμο», λέει ο επικεφαλής του τμήματος απαγωγών της αστυνομίας του Σάο Πάουλο, Ζοακίμ Ντίας Αλβες. Τόνισε δε ότι «τα μέλη της συμμορίας είναι δίγλωσσα, μιλάνε πορτογαλικά κι αγγλικά, ενώ κάποια απ\’ αυτά είχαν προηγουμένως σπουδάσει σε χώρες του εξωτερικού».

Από την αρχή της δράσης τους, το 2009, μέχρι σήμερα, οι ξανθές Βραζιλιάνες είχαν απαγάγει και ληστέψει πάνω από 50 γυναίκες.

\"\"
Φωτογραφία υπόπτων για συμμετοχή στη συμμορία που συνελήφθησαν

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook