Ξεκάθαρος, ότι αν δεν υπάρξει και η συγκατάθεση του Συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών δεν πρόκειται νε περάσει καμία αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, με αφορμή τα σενάρια που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι η Football League2 θα γίνει Ερασιτεχνική και θα ενοποιηθεί ουσιαστικά με την κατηγορία της Δ' Εθνικής τόνισε : "Αυτό δεν είναι κάτι απλό το οποίο μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη. Πρέπει να γίνουν συζητήσεις και να ακούσουμε ολοκληρωμένη την πρόταση. Πάντως δεν είναι καθόλου εύκολο να προχωρήσει μία τέτοια πρόταση".

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έχουν ειδοποιηθεί οι ποδοσφαιριστές ή και ο ίδιος ως πρόεδρος του συνδέσμου, για την κατάθεση της πρότασης για την Football League2, απάντησε: "Κανείς δεν μας έχει πει τίποτα. Και εμείς ακούμε και διαβάζουμε τα όσα λέγονται στα ΜΜΕ, επίσημα δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Φυσικά και πρέπει να γίνει με εμάς αυτή η συζήτηση, χωρίς τη δική μας συγκατάθεση δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα απ' όσα λέγονται".


Η ανακοίνωση

Πρόσφατα ο ΠΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διέψευδε τα περί συμφωνίας του για αναδιάρθρωση της Γ' Εθνικής. Την καταγράφουμε εκ νέου:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών επισημαίνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Π.Σ.Α.Π. δήθεν δέχθηκε να χαθούν κεκτημένα δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών των ομάδων της Football League 2.


O μισθός με τον οποίο αμείβονται οι ποδοσφαιριστές είναι ο κατώτατος που προβλέπεται απο την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του ενώ δεν είναι δυνατό καν να υπάρχει σκέψη για αλλαγή στο καθεστώς με το οποίο διεξάγεται το πρωτάθλημα με μετατροπή της μορφής απασχόλησης σε ημιαπασχόληση ή με την παρουσίαση μικτών και στρεβλών σχημάτων, με ομάδες που θα αγωνίζονται τόσο με επαγγελματίες όσο και με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.


Ο Π.Σ.Α.Π. εναντιώνεται σε κάθε σκέψη τέτοιου είδους και χαρακτήρα και διευκρινίζει ότι δέχεται να συζητήσει για την εξεύρεση τρόπων ώστε να γίνει βιώσιμη η κατηγορία αλλά χωρίς ασφαλώς την κατάργηση των θεσμικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών".