Το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη στελέχωση της «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», με έδρα τα Χανιά, η οποία θα αναλάβει την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα. Αυτό απάντησε ο υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχη Δαμιανάκη. Ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν αρχίσει οι εργασίες επέκτασης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Δαμιανάκης υπογράμμισε ότι το έργο πνοής της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ είχε συμπεριληφθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009 αλλά από τότε, παρά τις επανειλημμένες επίκαιρες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του και τις επίσημες διαβεβαιώσεις που λάμβανε, η στελέχωση και έναρξη λειτουργίας της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης» καθυστερεί προκλητικά. Ο κ. Δαμιανάκης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός με τον προηγούμενο υπουργό Γιάννη Ραγκούση, για τον οποίο επισήμανε ότι δεν ασχολήθηκε με το θέμα, παρότι επρόκειτο για έργο σημαία της Κρήτης, επειδή, όπως σημείωσε, προφανώς είχε άλλα σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαγκριώτης παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα αναπτυξιακών υποδομών στην Κρήτη είναι μεγάλο, απέδωσε τις καθυστερήσεις στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο υπουργείο, σε διάστημα δυόμισι ετών άλλαξαν τρεις υπουργοί, καθώς και σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «χρειαζόταν μια εταιρεία αντίστοιχη της “Εγνατίας Α.Ε.”, η οποία θα είχε από τη συγκρότησή της τα στελέχη εκείνα και την ευελιξία για να προχωρήσει στον αναγκαίο σχεδιασμό και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή των μεγάλων αυτών αναπτυξιακών έργων και κυρίως του οδικού δικτύου».

Ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η νέα εταιρεία θα προχωρήσει ταχύτατα στο έργο της, ενσωματώνοντας υπάρχουσες υπηρεσίες και σημείωσε ότι το υπουργείο διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ στα αρχικά στάδια η εταιρεία θα υποστηριχθεί από στελέχη της «Εγνατίας». «Βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της μεγάλης πορείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όσον αφορά το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», μετά από σχετική ερώτηση του Χανιώτη βουλευτή, εκτός διαδικασίας, ο υφυπουργός τόνισε: «Δημοπρατήθηκε το αεροδρόμιο των Χανίων, το μεγάλο όραμά σας, και είμαι βέβαιος ότι προς το τέλος του καλοκαιριού θα αρχίσουν και οι εργασίες». Και πρόσθεσε ότι «αύριο στέλνεται ο φάκελος στις Βρυξέλλες. Ξεπεράστηκε και το θέμα που υπήρχε όσον αφορά την κρατική ενίσχυση με την εγκύκλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδότηση του αεροδρομίου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook