Εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η προκήρυξη για την επιλογή αναδόχου, για το τεράστιας σημασίας έργο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού ολόκληρου του δήμου Μαλεβιζίου, με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων την 23η Μαΐου 2012.

Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα αιτήματα των κατοίκων που βρίσκεται ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του. Ο σχεδιασμός αυτός, είναι το Α και το Ω της ανάπτυξης κάθε περιοχής. Βάση αυτού καθορίζονται οι χρήσεις γης σε ολόκληρο το Μαλεβίζι (οικιστικές, τουριστικές, δασικές, βιομηχανικές, παραδοσιακές, κλπ), προστατεύεται και αναδεικνύεται η γραφικότητα ολόκληρων περιοχών, οργανώνεται και αναπτύσσεται με μεθοδικότητα και προγραμματισμό ο κοινωνικός ιστός και παράλληλα, είναι προαπαιτούμενο για κάθε ρυμοτομικό σχεδιασμό που πρέπει να γίνει.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθ. Καρούντζο για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στο δήμο Μαλεβιζίου, καθώς και όλα τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την άψογη συνεργασία που έχουν με τις υπηρεσίες του δήμου