Να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν κρίσιμης σημασίας για αρκετές χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει ότι ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά «αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες και πρωτοποριακές νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών, από την οπτική γωνία της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και της σωστής ανάγνωσης της πραγματικότητας».

Υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, περίπου 180.000 μικροί επιχειρηματίες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και προσθέτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών αυτών δραστηριοποιούνται μέσω νομικών μορφών απεριόριστης ευθύνης, η οποία δεν τους προστατεύει σε περίπτωση αδυναμίας των υποχρεώσεών τους.

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει τη θεσμοθέτηση αντίστοιχων νομοθετικών πρωτοβουλιών ή επέκταση της σχετικής νομοθεσίας ώστε να καλύπτει περισσότερες περιπτώσεις, για την κάλυψη των περιπτώσεων υπερχρεώσεων που προέρχονται από την αδυναμία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook