Παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ άλλων εκπροσώπων τοπικών αρχών αλλά και άνθρωποι του πνεύματος, παρουσιάστηκε πριν από λίγο το βιβλίο «Αγορά εργασίας, διά βίου μάθηση και απασχόληση» το οποίο επιμελήθηκαν ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Παπαδάκης και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής κι Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μάνος Σπυριδάκης.

Πρόκειται για μία συλλογική μελέτη που αναζητά τους όρους (ανα)συγκρότησης της σχέσης απασχόλησης και κατάρτισης ειδικά την τελευταία δεκαετία (με έμφαση την ελληνική περίπτωση).

23 διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Ινστιτούτα, Δομές των Κοινωνικών Εταίρων και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης με 16 εμπειρικά και θεωρητικά θεμελιωμένες μελέτες συμβάλλουν σε ένα εγχείρημα αναδιάταξης ερωτημάτων και διερεύνησης επισκέψιμων όψεων μιας απολύτως πολυσύνθετης σχέσης, δίνοντας στο όλο αυτό εγχείρημα τον απαραίτητο πληροφοριακό και ερμηνευτικό πλουραλισμό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης ο οποίος μίλησε για τους δύο επιστήμονες λέγοντας ότι πρόκειται για «εξαίρετους επιστήμονες με διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα, την πολιτική σκέψη και την κοινωνική ανθρωπολογία. Επιστήμονες που δεν περιορίζονται στο αυστηρά επιστημονικό τους πεδίο και έργο, αλλά και συμμετέχουν δραστήρια στην κοινωνία.
Αγωνίζονται να διαφωτίσουν και να ερμηνεύσουν, να συνεισφέρουν στο πολιτικό προβληματισμό με θαρραλέα και διεισδυτική ματιά, με επάρκεια και γνώση.
Αν η πολιτική υπήρξε πάντοτε μια κορυφαία κοινωνική λειτουργία, στην δύσκολη και σύνθετη περίοδο που διανύομε ο ρόλος της γίνεται ακόμα πιο καίριος και ουσιαστικός
.», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουράκης.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, πρώην υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης, καθηγητής και πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, καθηγητής και πρόεδρος Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας οι οποίοι εξήραν την προσπάθεια των δύο επιστημόνων, κάνοντας παράλληλα τις δικές τους τοποθετήσεις ως προς το περιεχόμενο του βιβλίου.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Δρ. Εγκληματολογίας, Γενικός Διευθυντής Νέας Τηλεόρασης Γιώργος Παπακωσταντής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook