Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός στις συναλλαγές της Δευτέρας βρίσκοντας στήριξη στην αδυναμία του δολαρίου καθώς οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Ben Bernanke επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει επεκτατικό προσανατολισμό στη νομισματική της πολιτική.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 23,20 δολ. ή 1,4% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 1.685,60 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ήτοι σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της National Association for Business Economics, ο Bernanke προειδοποίησε ότι η θετική τάση στην αμερικανική αγορά εργασίας μπορεί να μην έχει διάρκεια, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κρατήσει σε ισχύ τις επεκτατικές πολιτικές της κεντρικής τράπεζας για να στηρίζει την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε ανοδικό έδαφος τερμάτισαν τις συναλλαγές και τα υπόλοιπα μέταλλα με το ασήμι Μαΐου να κερδίζει 47,8 cents στα32,750 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Μαΐου σημείωσε άλμα 8,50 cents ή 2,1% στα 3,8875 δολ. η λίβρα.

Η πλατίνα Απριλίου κέρδισε 18,80 δολ. στα 1.646,7 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου κέρδισε 8,85 δολ. κλείνοντας στα 668,75 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook