Αποσύρθηκε αιφνιδίως απο την Ολομελεία της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση και λειτουργία του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ολόκληρο νομοσχέδιο αποσύρεται από την Ολομέλεια λίγο πριν από την ψήφισή του.

Η απόσυρση του νομοσχεδίου συμπαρασύρει και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας η οποία αφορά θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.

Το επίμαχο σχέδιο νόμου είχε περάσει από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και εισήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση. Ωστόσο, η αρνητική στάση της ΝΔ, η οποία διά του εισηγητή της Κ.Μουσουρούλη κατέστησε σαφές ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, ανάγκασε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Σκανδαλίδη να το αποσύρει, καταγγέλλοντας τη ΝΔ για «ανεύθυνη στάση».

«Παραμονές εκλογών δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε σκιαμαχία», είπε ο κ. Σκανδαλίδης, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση για λόγους αρχής και δεοντολογίας αποσύρει το νομοσχέδιο».

Προηγουμένως ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι το νομοσχέδιο είχε περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο επί κυβερνήσεως Γ.Παπανδρέου και ακολούθως ο νυν πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος το ενέταξε στα προς ψήφιση νομοσχέδια της κυβέρνησής του τα οποία αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

«Έκτοτε ουδέποτε έθεσε η ΝΔ θέμα, ενώ γνώριζε ότι ήταν στις προτεραιότητες του κ. Παπαδήμου, φτάνοντας τώρα, παραμονές εκλογών, να λέει ότι καταψηφίζει», σημείωσε ο κ. Σκανδαλίδης.

Η ΝΔ διά του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Μ.Σαλμά δήλωσε πως «ό,τι ήταν χρήσιμο, η ΝΔ το στήριξε», σημειώνοντας ότι «δεν είναι στις υποχρεώσεις αυτής της κυβέρνησης» οι ρυθμίσεις που εισάγει το επίμαχο νομοσχέδιο. Και τόνισε ότι το κόμμα του από την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του περασμένου φθινοπώρου, την οποία εξειδικεύει το νομοσχέδιο, είχε εκφράσει την διαφωνία του καταθέτοντας διαφορετική πρόταση.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «απαράδεκτα και απερίγραπτα πράγματα», ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε ότι δεν έπρεπε καν να φτάσει στην Ολομέλεια αυτό το νομοσχέδιο.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π.Λαφαζάνης στιγμάτισε την στάση του κ. Σκανδαλίδη και του υφυπουργού Ι.Δριβελέγκα, οι οποίοι ανακοίνωσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και αποχώρησαν από την αίθουσα αφήνοντας άναυδους τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Ωστόσο, ο προεδρεύων Β.Πολύδωρας εξήγησε ότι κατόπιν της απόσυρσης του νομοσχεδίου δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης και ως εκ τούτου η συνεδρίαση ολοκληρώνεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook