Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης στα πλαίσια του Φεστιβάλ ‘ Αντίποδες ‘ και υπό την αιγίδα της Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Μελβούρνη διοργάνωσε την Κυριακή 25 Μαρτίου ανήμερα της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, μια από τις σημαντικότερες ομιλίες τα τελευταία χρόνια στην ιστορία των Κρητικών με τίτλο : « ΚΝΩΣΣΟΣ : Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον ».

Η ομιλία δόθηκε στο Κρητικό Χωριό της Μελβούρνης εν παρουσία πάνω από 150 ανθρώπων από τον Dr. Don Evely.

Ο Δρ. Εvely είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας στον χώρο του Μινωικού Πολιτισμού με αρκετά χρόνια ερευνάς στον τομέα αυτό αφού είναι και Επιμελητής & Συντονιστής του Μουσείου της Κνωσσού στην Αθήνα και στην Κρητη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Συντονιστής Εκπαίδευσης του Γενικού μας Προξενείου κ. Βασίλειος Γκόγας, ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας κ. Σήφης Μανατάκης, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος της Αυστραλό Ελληνικής Πρόνοιας κ. Νικόλαος Κατρής και πολλοί άλλοι.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με εξαιρετικό και μοναδικό τρόπο η κα. Ντίνα Γερολύμου όπου έδινε στο ακροατήριο μια σωστή μετάφραση των διαφόρων που υποθηκών από τον ομιλητή.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Παγκρητιας Ενωσης Μελβουρνης κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης αφού καλωσόρισε τον κόσμο, ανάφερε για την σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια των 40 χρόνων από την ίδρυση της Παγκρήτιας Ένωσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Evely για την φανταστική του παρουσίαση αφού δόθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία στην επιφάνια ενώ ευχαρίστησε το Γυναίκειο τμήμα της Παγκρήτιας Ένωσης για την προσφορά των γλυκισμάτων που προσφέρθηκαν αλλά και το Γενικό Προξενείο με το Φεστιβάλ Αντίποδες αφού τελούσε η εκδήλωση υπό την αιγίδα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook