Εγκέφαλος-Συναισθηματικές Διαταραχές –Μαθησιακές δυσκολίες είναι το θέμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου στις 4:00 μμ, στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας είναι η παρουσίαση θεμάτων που σχετίζονται με την εγκεφαλική λειτουργία γενικότερα, όσο και θεμάτων που αφορούν ειδικότερες καταστάσεις που συναντώνται συχνά στο σχολικό περιβάλλον, όπως η δυσλεξία και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, καθώς και η αντιμετώπισή τους.

Επίσης, θα αναπτυχθεί ο ρόλος συγκεκριμένων ορμονών στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και πώς αυτές, επιδρώντας στο μηχανισμό του στρες, επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης , θα δοθεί έμφαση στην επίδραση της διατροφής στις συναισθηματικές διαταραχές, και στην παρουσίαση των τροφών εκείνων που ενισχύουν την σχολική επίδοση.

Το πρόγραμμα


Ώρα 16:00 – 19:30

Η εξέλιξη της Νευροψυχολογίας ανοίγει νέους και σαφείς ορίζοντες για την κατανόηση των μαθησιακών δυσκολιών και της συμπεριφοράς σε περιπτώσεις όπως :

§ Διάσπαση προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα

§ Δυσλεξία

§ Μνήμη

§ Παραβατική συμπεριφορά

§ Επιθετικότητα

§ Άγχος

§ Κατάθλιψη

§ και άλλες ψυχοσωματικές διαταραχές που γίνονται πλέον ξεκάθαρες και μετρήσιμες.

Η πληρέστερη γνώση για τις λειτουργίες του εγκεφάλου, καθώς και τα δεδομένα από το πεδίο της Διατροφολογίας ως προς το ποιες τροφές επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την εγκεφαλική λειτουργία, καθιστούν πλέον δυνατή την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων με την χρήση ποσοτικής ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (Νευροανάδραση).

Να σημειωθεί ότι η ημερίδα αυτή απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευτικούς και γονείς, όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Συντονιστής: Κώστας Συλιγάρδος,δημοσιογράφος.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Μάριος Σεβρισαριανός, MPhil ψυχολόγος, qEE- Neurofeedback certified

Φιλοθέη Γιγουρτάκη, ψυχολόγος, qEEG- Neurofeedback certified

Αθηνά Σπανάκη, Μικροβιολόγος

Ειρήνη Συλιγάρδου, Διατροφολόγος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook