Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας\” που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ :

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, στο Θέαρτο \”Δημήτρης Βλησίδης\”, ώρα 12.00, το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Της Κρήτης την παράδοση με ευλάβεια στηρίζω, και όπου σταθώ και όπου διαβώ μια Κρήτη ζωγραφίζω!»

Η παραδοσιακή χορευτική ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων, συμμετέχει και φέτος ενεργά, στο πρόγραμμα των μαθητικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της «Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας», με μουσική, τραγούδι και χορό από την μακραίωνη παράδοση της Κρήτης και της υπόλοιπης νησιωτικής Ελλάδας.

\"\"

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στο Θέατρο \”Δημήτρης Βλησίδης\”, ώρα 19.30, το Εσπερινό ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ Χανίων διοργανώνουν εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς.

Μ’ αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι μαθητές των δύο – συστεγαζόμενων – σχολείων θα δείξουν τη δουλειά που με τόσο κόπο αλλά και κέφι πραγματοποίησαν για μήνες ολόκληρους και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας θα εκφράσουν τη δημιουργική τους διάθεση, αλλά και θα προσπαθήσουν ν’ ανιχνεύσουν το δρόμο που συνδέει τους σημερινούς νέους με τις ρίζες του λαϊκού μας πολιτισμού.

\"\"

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Θέατρο \”Δημήτρης Βλησίδης\”, ώρα 18.30, το Λύκειο Βάμου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και έντεχνη μουσική.

Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, οι μαθητές του Λυκείου Βάμου, στέλνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα χορεύοντας τοπικούς χορούς και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη χορευτική παράδοση του Αποκόρωνα και της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι, συμμετέχουν με ενθουσιασμό για άλλη μια χρονιά στο Φεστιβάλ Μαθητικής Άνοιξης, με την παρουσίαση Σούστας, Συρτού και Πεντοζάλη.

Επίσης, ομάδα μαθητών του Λυκείου,θα παίξει και τραγουδήσει έντεχνα τραγούδια, με ελληνικό και ξένο στίχο.

\"\"

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Θέατρο \”Δημήτρης Βλησίδης\”, ώρα 18.00 το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, θα παρουσιάσουν παραδοσιακού χορούς της Κρήτης.

Οι μαθητές μέσα από τους κρητικούς χορούς ( πεντοζαλι, συρτο, μαλεβιζιοτι, ανωγιανος σουστα) έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της παράδοσης και αναδεικνύουν τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό.

Αξιολογούν τα πολιτιστικά επιτεύγματα ως προϊόν της ανθρώπινης συλλογικής προσπάθειας και κατανοούν τη σημασία της συνεργασίας.

Η γνώση του παρελθόντος αποτελεί αφόρμηση για νέα δημιουργία, ώστε να αποτελέσουν οι ίδιοι οι μαθητές μέρος της λαϊκής μας παράδοσης.

Στόχος είναι η διατήρηση και η αναβίωση, μουσικοχορευτικών δεδομένων που άντεξαν στο χρόνο.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook