Η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ δεν έχει τελειώσει, παρά το γεγονός ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πιο ήρεμες φέτος, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΟΣΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν αδύναμες, τα επίπεδα του χρέους εξακολουθούν να αυξάνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι απέχουν πολύ από το να έχουν εξασφαλιστεί.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δήλωσε ακόμη πως η ευρωζώνη χρειάζεται φιλόδοξες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια.

\”Η εμπιστοσύνη της αγοράς στο κρατικό χρέος στην περιοχή του ευρώ είναι εύθραυστη\” αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του και παρατηρεό ότι \”η προοπτική για την ανάπτυξη είναι ασυνήθιστα αβέβαιη και εξαρτάται σε κρίσιμο βαθμό από την επίλυση της κρίσης του κρατικού χρέους\”.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει επίσης ανάπτυξη 0,2% στην ευρωζώνη το 2012. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπουν συρρίκνωση. Ο ΟΟΣΑ εκτιμά επίσης ότι η ευρωζώνη πρέπει να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο το τείχος προστασίας της κατά της κρίσης του χρέους, με τρόπο τέτοιο, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης των πιο ευάλωτων χωρών της, που υπολογίζονται σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook