Οργανωμένη εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσε τράπεζα της χώρας, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 35χρονος από τη Συρία και αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, η σπείρα εξαπατούσε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Αττική με χρήση πλαστογραφημένων εγγράφων και πιστοποιητικών για την έγκριση και χορήγηση δανείων αγοράς αυτοκινήτων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Εκτιμάται ότι η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος των πέντε κατηγορουμένων, αφορά στα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας για τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπλέον κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας, απολογείται σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη αποτίμηση του εύρους της εξαπάτησης της συγκεκριμένης τράπεζας, ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις αρμόδιες Υπηρεσίες έκδοσης αδειών κυκλοφορίας.

(protothema.gr)