Κάλεσμα για συμμετοχή φοιτητών και νέων της πόλης μας στην ημερίδα, με θέμα «Εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη!», που συνδιοργανώνει αύριο Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, απηύθυνε σήμερα, Τρίτη 27/3/2012, το πρωί, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας να έχει επιλεγεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, που αποτελεί τον εθνικό συντονιστικό φορέα για την υλοποίηση του «Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού» στην Ελλάδα, για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης ημερίδας, η οποία στοχεύει στην αναγνώριση της αξίας και της σημασίας του εθελοντικών δραστηριοτήτων και στην ανάδειξη του έργου των εθελοντών στην κοινωνία», υπογράμμισε η κα. Χατζηδάκη, υπογραμμίζοντας ότι το παρόν στην ημερίδα θα δώσει ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός.

«Ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας, βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού και μέσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είναι η πράξη μέσα από την οποία τα άτομα συμβάλλουν στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα, προσφέροντας ανιδιοτελώς», τόνισε η κα. Χατζηδάκη, παρατηρώντας ότι ήδη από το προηγούμενο έτος λειτουργεί στον Δήμο Χανίων Γραφείο Εθελοντισμού, με τομείς δραστηριοποίησης την Κοινωνική Αλληλεγγύη & Πρόνοια, την Υγεία & Πρόληψη, τις Υπηρεσίες σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, την Πολιτική Προστασία & Περιβάλλον και τον Τουρισμό.

Παράλληλα με τις εργασίες της ημερίδας, η συμμετοχή στην οποία είναι ελεύθερη, στον χώρο του Κ.Α.Μ. Χανίων θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών εθελοντικών οργανώσεων (fair). Μάλιστα, σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας