Το κεντρικό δίλημμα συνίσταται στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι στο σχήμα διακυβέρνησης, υπογράμμισε o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος που έγινε υπό την προεδρία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διεξάγει «διμέτωπο» -προς τα αριστερά και δεξιά- εκλογικό αγώνα και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μετάβαση από το Μνημόνιο σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, επίσης, ότι αν είχαν προχωρήσει έγκαιρα οι διαρθρωτικές αλλαγές «θα είχαμε αποφύγει τα οριζόντια μέτρα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης αντισταθμιστικών μέτρων, «ώστε να διαφυλαχθούν οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Αναφερόμενος, εν τάχει στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «τα προβλήματα της Ευρώπης εντοπίζονται από τη Συμφωνία του Μάαστριχτ».

Στο πλαίσιο της οργανωτικής προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ενότητα, ανανέωση και αξιοκρατία, ενώ αύριο, Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

Επίσης, θα υπάρξει ειδικό οργανωτικό σχήμα για το Λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, ενώ συμφωνήθηκε η διεξαγωγή τεσσάρων συγκεντρώσεων της νεολαίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

«Πρέπει να εναρμονίσουμε τη μεγάλη ψυχή της παράταξης με το σώμα της» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα των διαγραμμένων βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στις 20 Μαΐου διεξάγεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ, στην ατζέντα της οποίας συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της ΠΓΔΜ.

«Αυτό μας ασκεί μια "πίεση" που μας κάνει να σκεφθούμε την ημερομηνία των εκλογών» φέρεται να ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα, λέγοντας πως «έχουμε εγκλωβιστεί» γεωγραφικά στο «Αιγαίο» και νομικά στην «υφαλοκρηπίδα», ενώ θα έπρεπε να συζητάμε γεωγραφικά για ανατολική και νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη θέση της Ελλάδας, και νομικά για θαλάσσιες ζώνες.

«Διεξάγεται ένα λαθρεμπόριο πατριωτισμού που αποκρύπτει την αδράνεια των τελευταίων δέκα ετών τουλάχιστον για αυτά τα ζητήματα» ανέφερε, τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

(in.gr)