Στο στόχαστρο της ΝΔ βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο κατηγορεί για ανειλικρίνεια και ασυνέπεια.

Εκκινώντας, ουσιαστικά, μια αντιπαράθεση με «άρωμα» εκλογών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επιχείρησε την Τρίτη να καταδείξει τις αντιφάσεις στα λεγόμενα του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, από την ημέρα της εκλογής του, τονίζει ότι αυτό που τον νοιάζει είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα.

«Πλέον είναι απόλυτα κατανοητό» είπε ο κ. Μιχελάκης, «ο αρχηγός ενός κόμματος που καταρρέει, να διακατέχεται από ηττοπάθεια» και υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για το θέμα της αυτοδυναμίας… Δηλώσεις οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αποκαλύπτουν μια σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου, γεμάτη αντιφάσεις».

Σύμφωνα με την ΝΔ, τα όσα έλεγε κατά το παρελθόν ο κ. Βενιζέλος είναι τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που λέει σήμερα.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΝΔ, στις 27/05/2007, μιλώντας στην \”Ελευθεροτυπία\”, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνιζε πως «οι \”μεγάλοι συνασπισμοί\” αλλοιώνουν θεμελιώδεις παραδοχές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», στο δε \”Έθνος\”, στις 2/07/2007, δήλωνε ότι είναι «υπέρ των καθαρών λύσεων, που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών».

Επίσης, σε συνέντευξή του στο \”Ράδιο Θεσσαλονίκη\”, στις 5/9/2009, όπως υπενθύμισε η ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος εκτιμούσε πως «ο πολίτης, την επομένη ημέρα θέλει να έχει μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ευθύνες και όχι μια αόριστη κατάσταση διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων και ανταλλαγών κομματικών θέσεων και πυρών», λίγες δε μέρες μετά, μιλώντας στο \”Εθνος\” τόνιζε πως «την επομένη των εκλογών, οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα και διαβουλεύσεις, αλλά μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες και να δώσει ρυθμό στη χώρα».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα \”Νίκη\”, στις 30/9/2009, δήλωνε πως «μία συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων αλλοιώνει τα δεδομένα ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης» και στα \”Νέα\”, την 1η Οκτωβρίου του 2009, τόνιζε πως «η αυτοδυναμία είναι η εγγύηση της σταθερότητας και της προγραμματικής σαφήνειας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook