Την ερχόμενη Τρίτη 3 Απριλίου ξεκινά την λειτουργία του το κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο του Αγίου Νικολάου σύμφωνα με την προσωρινή επιτροπή που έχει δημιουργηθεί για την λειτουργία του.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες του Λασιθίου, οι οποίοι στερούνται επαρκών οικονομικών πόρων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην συγκεκριμένη προσπάθεια προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί.

Συνεργάζονται ιατροί που θα εξετάζουν δωρεάν ασθενείς στο ιατρείο τους, μετά από παραπομπή από το Κοινωνικό Ιατρείο, με τις παρακάτω ειδικότητες: Ψυχιατρικής, Νεφρολογίας, Οφθαλμολογίας, Δερματολογίας, Νευρολογίας, Ορθοπεδικής, Ωτορινολαρυγγολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Χειρουργικής, Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Οδοντιατρικής.

Το πρόγραμμα λειτουργίας:

Τρίτη 17:00-19:00 Παθολογικό Ιατρείο,

Τετάρτη 8:00-12:00 Ιατρείο Γενικής Ιατρικής, 17:00-19:00 Παιδιατρικό Ιατρείο,

Πέμπτη 17:00 - 19:00 Ιατρείο Γενικής Ιατρικής.

Συλλογή αχρησιμοποίητων φαρμάκων θα γίνεται στο Κοινωνικό Ιατρείο κατά τις ώρες λειτουργίας του, καθώς και σε ειδικό κουτί στην είσοδο του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου.