Κούφιο, άδειο και υπερεκτιμημένο χαρακτήρισαν οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν το φάκελο της υπόθεσης μαστροπείας, στην οποία εμπλέκεται το όνομα του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ

Οι γαλλικές αρχές διέταξαν την Τρίτη τη διενέργεια έρευνας για την «υπόθεση Κάρλτον», που ονομάστηκε έτσι από το όνομα του ξενοδοχείου όπου φέρονται να πραγματοποιήθηκαν όργια με πόρνες.

Ο Στρος-Καν έχει παραδεχτεί ότι είχε παραβρεθεί σε πάρτι, όπου σύμφωνα με τις αρχές βρίσκονταν πόρνες, αλλά αρνείται ότι γνώριζε πως οι γυναίκες ήταν ιερόδουλες. Ανακρίθηκε τη Δευτέρα στη Λίλλη για «συνέργεια σε μαστροπεία» και «κατάχρηση δημοσίων αγαθών».

«Τα αδικήματα που προσάπτονται στον DSK είναι ανύπαρκτα», είπε ο δικηγόρος Ανρί Λεκλέρ και συμπλήρωσε ότι «στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του».

Η ακρόαση του κ. Ντομινίκ Στρος Καν από τους δικαστές στη Λίλλη έγινε δυο ημέρες νωρίτερα, χθες Δευτέρα, σε συμφωνία με την υπεράσπισή του, «για να αποφευχθεί η φασαρία» που δημιουργείται από την μαζική παρουσία των δημοσιογράφων, πρόσθεσε ο συνήγορος του Στρος Καν. Η ακρόαση του DSK, αρχικά προγραμματισμένη για την Τετάρτη, έληξε με την απόφαση να υποβληθεί σε ανάκριση.

Ο Λεκλέρ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την απαγόρευση της επικοινωνίας που επιβλήθηκε στον πελάτη του. «Αυτή η απαγόρευση της επικοινωνίας είναι ένα μέτρο κακόβουλο και περιττό», είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook