Τη οριστική παύση του γιατρού που υπηρετούσε στο Ασκληπιείο Βούλας και που κατηγορήθηκε για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση αποφάσισε ομόφωνα το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς έξι από τα μέλη του συμβουλίου είχαν ζητήσει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Ο χειρουργός του Ασκληπιείου Βούλας που πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί να παίρνει φακελάκι από συγγενή ασθενούς, τον Μάρτιο του 2010 είχε τεθεί σε αργία με μείωση των αποδοχών του.
Η υπόθεσή του όμως δεν είχε εξεταστεί από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς την πρώτη φορά που επρόκειτο να εξεταστεί είχε επικαλεστεί κώλυμα ο δικηγόρος του και τη δεύτερη είχε επικαλεστεί σοβαρό πρόβλημα υγείας ο ίδιος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ αποφάσισε την άρση της αργίας του γιατρού και την επιστροφή στα καθήκοντά του. Ο υπουργός Υγείας, ωστόσο, έδωσε εντολή να παραπεμφθεί και πάλι ο γιατρός στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης - κάτι που τελικά έγινε δεκτό.